hr expertise

de mens staat centraal.

Aandacht voor de mens. Dat is in deze tijd van een markt die in beweging is en snel verandert belangrijker dan ooit. Toch lijkt dit juist zo lastig en verval je snel in de waan van de korte termijn. Hoe blijf je als organisatie wendbaar? Hoe creëer je een cultuur van blijvende ontwikkeling? Zitten de juiste mensen eigenlijk nog wel op de juiste plek? En hoe motiveer je ze vervolgens om zich duurzaam in te zetten, en hoe ontwikkel je de managers om dit te kunnen faciliteren? Je vindt het actief voorbereiden op toekomstige veranderingen in werkzaamheden en competenties belangrijk, maar hoe doe je dat precies?

Talentmanagement: Hoe houd je de goede mensen vast, die passen bij de cultuur die je nastreeft? Hoe benut je potentieel ten volle en creëer je voor medewerkers paden en kansen om zich op een autonome wijze en met eigenaarschap te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf?

Strategic Workforce Planning / Strategische PersoneelsPlanning: Past jouw hr strategie eigenlijk nog wel bij de strategische koers die de organisatie volgt en hoe zorg je er voor dat je de juiste mensen op de juiste plek hebt - nu en in de toekomst? Hoe wendbaar, competent en flexibel zijn jouw medewerkers?

Learning & Development: Krijgen jouw medewerkers de juiste leerinterventies, waardoor ieder individu de kans krijgt om een verschil te maken? Zou je jouw organisatie als een lerende organisatie omschrijven? Zijn de kernwaarden van de organisatie daadwerkelijk de meest zichtbare competenties?

Performance Management: Hoe richt je je pijlen op een duurzame, betrokken en bevlogen groep medewerkers? En is een jaarlijkse performance managementcyclus nog wel van deze tijd om mensen intrinsiek gemotiveerd aan het werk te hebben en houden? Hoe krijg je een cultuur waarin continu en respectvol feedback geven de norm is?

Management Development / Leadership Development: Hoe ontwikkel je de leiders van de toekomst die in het huidige, veranderende klimaat mensen mee weten te krijgen, faciliterend leiderschap laten zien en daarmee positief invloed uitoefenen? Hoe inspireren jouw leiders mensen tot grote daden?

Wat is de oplossing?

Vraagstukken als deze vragen om passende oplossingen die praktisch, eigentijds en mensgericht zijn. Soms kan het helpen om hier een frisse blik van buiten bij te halen, maar dan wel iemand die zich volledig voor jouw organisatie inzet. Het kan inzichtelijk zijn om te leren hoe een specialist naar bepaalde vraagstukken kijkt of hoe andere organisaties thema’s als talent management, strategische personeelsplanning en learning & development aanvliegen.

The proof of the pudding is in the eating: sparren met een expert, horen wat werkt bij andere organisaties en daar lering uit trekken voor jouw eigen organisatie. Deze kennis op maat inzetten in praktische oplossingen kan net die frisse wind geven die nodig is. Expertise, praktijkervaring en een maatwerkaanpak gecombineerd.

Rvdb helpt.

Rvdb heeft deze kennis en mensen in huis. Onze hr business consultants hebben veel verschillende organisaties leren kennen en verder geholpen. Door verschillende opdrachten binnen zowel particuliere en publieke sector, voelen zij wat er in de organisatie speelt, maar hebben hun eigen, kritische blik behouden. Dit maakt hen wereldwijs en roestvrij.

 

Zij geloven dat het succes van organisaties altijd wordt bepaald door florerende mensen. Daarom opereren de hr business consultants op het snijvlak tussen mens en organisatie. Ze zijn nieuwsgierig en verwonderend en weten op een sensitieve manier hun frisse blik in te zetten voor jouw organisatie en samen te werken met jouw team aan het vraagstuk dat leeft.

Hoe maken de consultants daarin het verschil? Ze doen wat werkt: aan de hand van scherpe analyses wordt de beste oplossing voor jouw organisatie uitgedacht én succesvol uitgevoerd. De kennis en aanpak komen voort uit de praktijk en ervaring, en worden op maat ingezet voor jouw organisatie.

Ben jij of is jouw organisatie toe aan zo’n frisse wind, een andere kijk op zaken en nieuwe input? Neem vrijblijvend contact met ons op om onder het genot van een kop koffie te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wij denken graag met je mee.

 

Neem voor extra informatie over hr expertise contact op met Maaike de Wit via +31 (0)88 55 21 200.

zij gingen je voor

verhalen van onze samenwerkingen waar wij trots op zijn