10 december 2021, geschreven door Jan Schenkels

Het Tiny House van Rvdb: De escape die iedereen kan gebruiken!

 

Enige tijd geleden bracht ik een aantal dagen door in een knus huisje aan het IJsselmeer, middenin de Friese bossen. Een perfect onderkomen in een herfstig weekje. En het mooie is: het huis wordt volledig gefaciliteerd door Rvdb!

Broodnodig

Dat Rvdb dit onderkomen mogelijk maakt is toch wel bijzonder te noemen. Niet veel werkgevers doen dit namelijk. Al bijna een jaar hebben onze collega’s de mogelijkheid om samen met hun partner en/of kinderen een week (of weekend) te boeken in het Tiny House. Nu in Friesland, eerder dit jaar in de Veluwe. Voor Rvdb is dit georganiseerd om een antwoord te bieden op de vele dagen waarop onze collega’s genoodzaakt zijn om thuis te werken. Voor de alleenstaanden onder ons kan dat zorgen voor vereenzaming, terwijl de collega’s met kinderen meer genoodzaakt zijn voor een momentje voor hunzelf, een ‘escape’ in de natuur. Duidelijk is in ieder geval dat eens in de tijd wisselen van leef-en werkomgeving iedereen goed kan doen. Daar val ik uiteraard ook onder. Naar mijn mening dus niet alleen een genereus, maar ook een effectief initiatief van Rvdb.

 

Het verblijf

En zo trokken mijn vriendin en ik op een regenachtige vrijdag naar het Friese onderkomen. Wij kozen ervoor om niet doordeweeks maar in het weekend naar het Tiny House te gaan. Na een valse start – een paar keer verkeerd gereden, moeite om het huisje te vinden in het donder en we kregen kluis niet open voor de huissleutel – was het dan toch echt genieten geblazen!

Het knusse huisje geeft je direct een warm gevoel – al helemaal na het voelen van de warmte en horen van het geluid van het knetterende haardvuur. De natuurrijke omgeving zette ons aan om – ondanks het herfstachtige weer - regelmatig de deur uit te gaan en de pittoreske Friese dorpjes waren meer dan de moeite waard om bezocht te worden. Tegelijkertijd is het de perfecte omgeving om even helemaal niets te doen en te genieten van de rust. Je raadt het al: de dagen vlogen voorbij!Voorbeeld

Ik ben nu alweer drie weken aan het werk en toch heb ik het gevoel dat ik net uit een lange vakantie ben gekomen. Het weekend in Friesland was een perfecte break uit het drukke stadse leven. De break die ik nodig had om weer goed mijn werk te kunnen doen. Aan alle werkgevers die dit lezen zou ik dan ook willen adviseren om het voorbeeld van Rvdb te volgen, indien zij dit nog niet doen. Er zal nauwelijks een medewerker zijn die hier geen behoefte aan heeft en naast dat je hiermee als organisatie investeert in je medewerkerstevredenheid, realiseer je zo een gezond en duurzaam werkklimaat. Zeker in tijden van corona, waarin we met z’n allen thuiswerken en minder mobiel zijn vanwege de mindere mate aan geopende sportfaciliteiten, is dit een initiatief waar iedereen profijt van zal hebben.