19 augustus 2021, geschreven door

Interimmen bij Rvdb - een blog van Timon Foppen


Timon Foppen is derdejaars HR Interim Professional bij Rvdb en blikt met ons terug op zijn keuze voor Rvdb, zijn eerste jaren als interimmer en bespreekt eveneens zijn toekomstplannen. Dit is zijn verhaal.
 

Even voorstellen 

Sinds november 2018 werk ik als HR Interim Professional bij Rvdb. Een keuze waar ik nog steeds erg blij mee ben. 

Ik heb in 2017 mijn master Stategisch HRM afgerond aan de Universiteit Utrecht. En in september 2017 begon mijn zoektocht naar een eerste baan. Via-via ben ik destijds begonnen bij een klein consultancybureau gericht op marketing en strategie. Hier zat ik toch niet helemaal op mijn plek en na een jaar besloot ik elders te gaan solliciteren. 

Via LinkedIn kwam ik toen al snel Rvdb tegen en ik kon toen nog mee in de lopende sollicitatieprocedure. Een telefoontje en twee gesprekken verder had ik een nieuwe werkgever gevonden en startte ik eind 2018 op mijn eerste opdracht als interimmer bij Rvdb.

Mijn ervaringen

Elke nieuwe opdracht begint weer vanaf nul. Je moet de organisatie, mensen en functie snel leren kennen. Een opdrachtgever verwacht dat je er snel kan staan en dat je iets extra’s kan brengen. Daarbij komt het vaak voor dat er zich een probleem voordoet en jij daarom als interimmer wordt ingevlogen. Zo ben ik zelf gestart op een opdracht waar een collega was uitgevallen en er veel achterstallig werk lag dat direct moest worden opgepakt en er eigenlijk niemand tijd had om mij in te werken. Van mij werd verwacht om direct orde in de chaos te scheppen en te bepalen welke zaken direct aandacht nodig hadden. In deze drukke en hectische tijden heb ik zelf het meeste geleerd, maar had ik ook behoefte om af en toe uit de inhoud van mijn opdracht te kunnen stappen. 

Het ontwikkelprogramma bij Rvdb is zo ingericht dat er voldoende momenten zijn waarop je terugkomt voor training of intervisie. Hier is altijd voldoende ruimte om weer collega’s van Rvdb te spreken en even afstand te nemen van je opdracht. Intervisie heeft mij ook geholpen om te reflecteren en vaak ging ik naar huis met nieuwe inzichten die ik de volgende dag kon toepassen op mijn opdracht. Zo heb ik zelf vaak tips en advies meegekregen die ik direct kon toepassen in het voeren van lastige gesprekken of om collega’s mee te krijgen in verandering. 

Afwisseling

Werken als interimmer zorgt altijd voor nieuwe uitdagingen en constante afwisseling. Je kan vanuit Rvdb bij allerlei type organisaties terecht komen: start-ups, MKB, multionationals, non-profit etc. Deze grote range van opdrachtgevers maakt het mogelijk om bij verschillende organisaties een kijkje te kunnen nemen. Binnen elke organisatie is HR anders ingericht wat om verschillende invulling van functies vraagt. Je kan zo op een brede HR-rol terecht komen, maar ook op project of specialisten functies. Deze aspecten hebben mij de ruimte gegeven om verschillende kanten van HR te zien en om je zo breed te kunnen ontwikkelen als HR-professional. Zelf heb ik ervaren dat ik graag op een dynamische plek werk waar er snel beslissingen gemaakt worden en het contact laagdrempelig is. Ik vind het leuk om op strategisch niveau mee te denken met de organisatie en dit te vertalen naar praktische tools voor HR en collega’s die ook daadwerkelijks iets bijdragen. 

Vertrouwen 

Ik ervaar Rvdb als een prettige werkgever die zelf het goede voorbeeld geeft in HR. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat je als werkgever vertrouwen hebt in je medewerkers. Een van de waarden bij Rvdb is Trust en sinds het begin van mijn tijd voel ik dit vertrouwen ook. Als interimmer ben jezelf in de lead bij Rvdb. Ik kan zelf hulp inschakelen van mijn talentmanager of andere collega’s als ik hier behoefte aan heb, maar ik word ook op de juiste manier losgelaten in mijn werk. Dit vertrouwen dat Rvdb geeft aan jou als professional is voor mij een van de belangrijkste redenen om te blijven interimmen Rvdb.

Midlancen bij Rvdb

Voor mij is het werken bij Rvdb nog steeds iets waar ik veel energie en uitdaging uithaal. Ik heb het ontwikkelprogramma bij Rvdb bijna afgerond, maar ik kan daarna nogblijven interimmen bij Rvdb via een Midlanceconstructie. Dit kan je zien als een soort van zzp-constructie: er komt meer verantwoordelijkheid bij mij te liggen voor het zoeken van een opdracht en je salaris bestaat voor het grootste deel uit je uurtarief bij de opdrachtgever. Deze constructie is nog in ontwikkeling en gaat binnenkort gelanceerd worden. Voor mij zorgt dit ervoor dat ik bij Rvdb wil blijven interimmen en mij zo verder kan blijven ontwikkelen.