15 april 2020, geschreven door Redactie Rvdb

Initiatieven in tijden van corona: Alias’ sollicitatiehulp

Ben jij door de huidige crisis je proeftijd niet doorgekomen? Is je contract niet verlengd? Of heb jij je studie bijna afgerond en ga je komende tijd op zoek naar je eerste baan? Kortom, heeft deze coronacrisis (in)direct impact op je werk en inkomen en voel jij je hier verslagen door? Schakel dan de hulp van een aantal Alias recruiters in! Zij bieden voor iedereen die hier behoefte aan heeft sollicitatiehulp aan.

Eén ding is namelijk zeker in deze corona crisis: Iedereen wordt op zijn of haar eigen manier geraakt. En dan doelen we niet alleen op het wegvallen van werk en inkomen. Denk bijvoorbeeld ook aan het verlies van dierbaren. Of de impact van het vervagen van de werk-privé balans door de combinatie van een thuiskantoor – waar je normaal gesproken komt om te ontspannen - en de druk van home schooling. Ook dit kan voor een enorme belasting zorgen. De meeste van deze klappen kwamen ook nog eens uit zeer onverwachte hoek. En kwamen bovendien bikkelhard aan. Een uppercut van jewelste.

Maar gelukkig blijken we als mensen én professionals ook ontzettend weer- en wendbaar. Net als in de boksring lijken we te leren sneller te anticiperen op een nieuwe naderende klap. En incasseren we de klappen op een betere manier, zo lijkt. We sparren in ieder geval massaal wat af nu en daar ontstaan mooie nieuwe initiatieven uit. Met name initiatieven die erop gericht zijn anderen te helpen. En ideeën om de opgevangen klappen te verzachten.

Zo zijn de recruiters van Alias het initiatief ‘Alias’ sollicitatiehulp’ gestart, waarbij zij gratis sollicitatiehulp aanbieden. Vanuit hun recruitment expertise helpen ze je met een (digitaal) loopbaangesprek, het checken van je cv, het aantrekkelijk maken van je LinkedIn profiel of het schrijven van een goede motivatie. Iedere werkdag tussen 11:00-12:00 en 16:00-17:00 uur is Femke Pop bereikbaar op 085 025 01 08. Laat haar jouw vraag (of vragen) weten en zij koppelt je aan een van de Alias recruitment professionals: Mirjam Jim - Heres, Emilie Lamers, Nina Slangen, Anne-Roos van Bourgondien of Hanneke Hazewinkel. Wil je liever een mailtje sturen met een terugbelverzoek? Dan kan ook: hallo@alias.works

Hopelijk geeft deze hulp je de kracht en het perspectief om weer op te staan en terug te slaan. Laat deze crisis je niet klein krijgen maar kom juist sterker terug.

Want samen staan we sterk. Samen krijgen we corona onder controle.