3 september 2021, geschreven door Isa Los

Topsport en Rvdb: een geweldige mix


Twee maanden geleden ben ik gestart bij Rvdb als Junior Corporate Recruiter. Deze twee maanden zijn voorbij gevlogen en het voelt dan ook alsof ik hier al veel langer werk. Eind juni studeerde ik af als Toegepaste Psycholoog en een week later mocht ik aan de slag bij Rvdb. Naast het werken bij Rvdb ben ik druk bezig met Softbal. Een hobby die is uitgegroeid tot een liefde waar ik dagelijks van mag genieten. Zo stond ik onlangs op het EK in Italië, waar wij als team een geweldige derde plek wisten te bemachtigen!

 

De combinatie

Maar waarom zou je nou naast 32 uur sporten in de week nog willen werken als dat niet nodig is? Simpel! De afwisselende werkzaamheden op een dag en de drive om jezelf te blijven ontwikkelen op verschillende gebieden is wat mij energie geeft. Een mooi voorbeeld is mijn eerste werkdag. Deze dag vloog voorbij en toen ik in de avond moest trainen had ik een overdosis aan energie. Ik kreeg van teamgenoten om de beurt de vraag waarom ik zo vrolijk was. Tijdens de training realiseerde ik mij dat ik die energie had opgebouwd gedurende de dag bij Rvdb op de werkvloer.

Daarnaast ben ik iemand die niet graag stil zit, zowel fysiek als mentaal. Vanuit sport ben ik gewend continu bezig te zijn met het verbeteren van mezelf, alles eruit halen wat erin zit en steeds een stapje verder durven te gaan. Dit neem ik graag mee op de werkvloer en Rvdb is een organisatie die hier meer dan open voor staat. De drempel om vragen te stellen ligt laag en het wordt enorm aangemoedigd om jezelf te blijven ontwikkelen. Ik ben dan ook sterk van mening dat ik daarom meteen een klik ervaarde met Rvdb.


 

Terugblik

Ik ben benaderd door Corporate Recruiter Caline, op 11 juni. In de eerste instantie voor een andere functie maar dat was destijds met mijn sport helaas niet mogelijk. Ondanks dat klikte het en mocht ik op gesprek komen, om te kijken of ik matchte met het bedrijf en of de functie Junior Corporate Recruiter bij mij zou passen. Het was een prettig gesprek en voor beide partijen was het meteen een JA!

Mijn onboarding was verdeelt over twee weken en ik vond het leuk om elke dag weer nieuwe mensen te leren kennen. Naast de mensen bij Rvdb leerde ik elke dag weer een beetje meer over het recruitment vak. Ik had nog geen ervaring op het gebied van recruitment dus alles was totaal nieuw voor mij. Iets wat voor mij erg belangrijk was is dat ik mij niet een ‘newbie’ binnen het bedrijf voelde. Je wordt als gelijke behandeld en daarom was het voor mij gemakkelijk om mij thuis te voelen in mijn nieuwe ‘team’.

Na mijn onboarding mocht ik al snel veel dingen zelf ontdekken. Het searchen naar bepaalde profielen gingen mij met de dag beter af. Daarbij hield ik een klein wedstrijdje met mezelf om elke dag weer iemand beter te vinden dan de dag ervoor. In mijn derde week mocht ik beginnen met het voeren van intake gesprekken. Enorm spannend vond ik dat in het begin, maar wat haal ik hier veel energie uit. Contact leggen met nieuwe mensen is één van de mooiste dingen die er is. Hoe geweldig is het dan als je dat dagelijks mag doen voor je werk. Daarnaast heb ik in mijn eerste maand al een eerste ronde gesprek mogen ervaren. En hoe gaaf, de kandidaat uit dat gesprek is nu onze nieuwe collega! Ik heb het gevoel dat ik elke dag weer wat bij leer en dat ik alle vragen kan stellen die ik maar heb. Ik ben sterk van mening dat energie uit iets halen waar je energie in stopt één van de belangrijkste punten is om gelukkig te blijven. Elke dag haal ik dan ook enorm veel energie uit mijn werk en daarom zit op dit moment enorm op mijn plek bij Rvdb.
 


 

Dankbaar

Ik ben Rvdb enorm dankbaar dat ik de kans heb gekregen om mezelf zowel op werk als persoonlijk gebied te ontwikkelen bij hun op de werkvloer. De juiste mensen een kans geven’, zo wordt het door Business Operations Lead Candice genoemd. Rvdb kijkt naar de toekomst, wil investeren en handelt hier echt naar. Dat is een van de punten waar Rvdb zich uniek in maakt vergeleken met de meeste grote bedrijven. Daarnaast wordt de combinatie topsport en werk door Rvdb erg gewaardeerd en vindt iedereen het mega leuk en interessant om over mijn topsport te praten. Ik ben enorm gedreven om de kans die Rvdb mij heeft gegeven goed te benutten en mezelf dan ook enorm te ontwikkelen, gedurende deze eerste stap van mijn loopbaan.