2 juni 2021, geschreven door Jan Schenkels

Q&A met: Caline Horváth


Benieuwd hoe het leven van een HR interim professional in het Rvdb ontwikkelprogramma eruit ziet? Caline deelt haar ervaringen! Caline zit in haar tweede jaar als HR Interim Professional bij Rvdb. In het HR Interim Professional ontwikkelprogramma vervult zij verschillende HR opdrachten bij diverse organisaties en ondertussen werkt ze volop aan haar persoonlijke ontwikkeling. Op het moment van interviewen heeft Caline haar laatste interim opdracht bij ERA Contour afgerond. Wij zochten Caline op en vroegen haar naar haar ervaringen.
 

Kan je wat vertellen over je rol in je laatst afgeronde opdracht bij ERA Contour?

Ik was hier gedurende 6 maanden als HR Adviseur a.i. aan de slag. Het HR-team bestond uit 4 collega’s waar ik goed mee samenwerkte. Mijn voornaamste taak was het faciliteren van het onboardingsproces van stagairs binnen ERA. Verder hield ik mij bezig met HR generieke werkzaamheden, het bijhouden van de GPI certificaten en het aandacht geven aan duurzame inzetbaarheid.


Wat beviel je in het speciaal aan deze opdracht?

ERA Contour is een organisatie dat uit totaal verschillende afdelingen bestaat.  Hierdoor krijg je als HR Adviseur te maken met verschillende typen persoonlijkheden, denk aan timmermannen, projectontwikkelaars, etc. Het contact wat je met deze mensen hebt verschilde dus ook en dat beviel mij heel erg. Elke dag was anders.

 

Je hebt je vierde opdracht als HR Interim Professional bij Rvdb er nu opzitten. Waar zou je jezelf nog meer in willen ontwikkelen?

Ik zou wel wat meer van verzuim en werving & selectie willen leren. Ook heb ik nu vooral - met plezier – in commerciële en bouworganisaties gewerkt, dus zou ik wat meer ervaring willen opdoen in een overheids- of non-profit organisatie. Een interne interim opdracht bij Rvdb zou me ook erg aanspreken, vooral binnen recruitment kan ik erg veel leren en hoe leuk als dat binnen mijn eigen organisatie zou kunnen!


We zijn inmiddels twee weken verder. Kort na ons gesprek heeft Caline te horen gekregen wat haar volgende interim bestemming wordt: een interne opdracht als Corporate Recruiter bij Rvdb! Reden genoeg dus om haar om een reactie te vragen.

Ik ben erg blij met deze nieuwe opdracht. Het is mooi om de stap te kunnen maken van Assistent Recruiter (mijn rol in mijn eerste opdracht bij Rvdb) – naar Recruiter. Dat laat toch zien dat het Rvdb ontwikkelprogramma haar vruchten afwerpt. Zoals ik al eerder in ons gesprek aangaf zou ik wat meer willen leren van W&S en daar krijg ik nu de mogelijkheid voor. Ik kijk uit om meer te leren van het matchen van mensen en beter te worden in gesprekstechnieken, bijvoorbeeld door kritische vragen te durven stellen. Super fijn dat dit nu kan binnen een leuke organisatie die mij bekend is. Ik kijk uit om me als Corporate Recruiter a.i. in te gaan zetten voor dit mooie bedrijf en de komende maanden talentvolle mensen mag aantrekken die het Rvdb-DNA hebben. 


Dit gaat je 5e opdracht worden in je 2e jaar als Interim Professional bij Rvdb. Hoe bevalt het Rvdb interim ontwikkelprogramma je tot nu?

Het bevalt heel goed. Ik heb me in de afgelopen jaren op professioneel vlak sterk ontwikkeld, dankzij het programma. Doordat je op interim basis werkt en constant met nieuwe werkomgevingen te maken hebt ben je in een continue leercyclus. Hierdoor merk je dat je stappen maakt; je leert beter om te gaan met bepaalde terugkomende situaties en weet je beter voor te berieden op de volgende opdracht. Zo heb bijvoorbeeld geleerd dat het maar al te belangrijk is om je nieuwe werkomgeving zo snel mogelijk te leren kennen, zodat je nieuwe collega’s jouw ook makkelijker kunnen vinden en het samenwerken in tijden van corona nog altijd soepel kan verlopen. 


Tot slot: Waarom zou jij het Rvdb Interim Ontwikkelprogramma willen aanraden?

Wil jij jouw inhoudelijke HR kennis vergoten en vind jij het leuk om veel nieuwe mensen en werkomgevingen te leren kennen? Wil jij daarnaast sterk in je schoenen leren staan en er veel nieuwe vaardigheden bij krijgen? Dan is het ontwikkelprogramma op jouw lijf geschreven.